Samen maken wij een slinger Samen maken wij een slinger

Samen maken we een slinger: doe je mee?!

Wij zoeken creatieve, enthousiaste ontwerpers en makers die willen meehelpen om een prachtige slinger te maken voor Pasen 2022.

Wat doen we?

Het is 40dagentijd. Samen bereiden we ons voor op het Paasfeest op 17 april en dat doen we door te werken aan een slinger die steeds langer wordt. Een slinger die bestaat uit vlaggen die verhalen vertellen over het feest waar we naar onderweg zijn.
Elke zondag wordt er een vlag opgehangen over een Bijbelverhaal door de Kinderkring. Maar naast die Bijbelverhalen mogen ook onze eigen vlaggen met verhalen over wat Pasen voor ons betekent en hoe we ons voorbereiden niet ontbreken. Door zo veel mogelijk hoopgevende ervaringen in beeld te brengen op vlaggen wordt wekelijks de slinger weer langer. Zo wordt het echt een eigen project, als teken van hoop en verwachting. Jong en oud wordt daarom opgeroepen om zijn of haar eigen vlag te maken zodat we een unieke, prachtige slinger kunnen maken. Zo helpen we elkaar op weg!

Je eigen vlag maken moeilijk? Helemaal niet! (ca. 10 min)
Ga er even voor zitten en bedenk wat voor jou belangrijk is aan het paasfeest. Brei, haak, naai of knutsel vervolgens een mooi exemplaar! Een vlag kan in een punt, rechthoek, rond of vierkant zijn; alles is mogelijk. De vlaggetjes kunnen tot 10 april worden ingeleverd bij de ingang van de kerk of in de bak bij het Smokersbankje (bij de kerk in Oudehorne)
.