Paasgroetenactie 2022 Paasgroetenactie 2022

PAASGROETENACTIE 2022

Ook in de Veertigdagentijd 2022 gaat onze gemeente meedoen met de Paasgroetenactie. Wij schrijven een bemoedigende groet voor gevangenen in Nederland en Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. Juist in deze tijd kunnen zij een hart onder de riem goed gebruiken.

Een kaartje met Pasen
Ieder jaar worden via de Paasgroetenactie vanuit het hele land tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd. Ook in de Veertigdagentijd 2022 organiseren de Protestantse Kerk en Kerk in Actie deze actie om gedetineerden een kaartje te sturen met Pasen. Het thema van dit jaar is 'Uw licht heelt wat gebroken is’. Het ontvangen van een paasgroet doet goed. Gevangenen realiseren zich dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. “De vrouw die dit geschreven heeft, kent mij helemaal niet en toch krijg ik deze kaart,” was de verbaasde reactie van een vrouwelijke gedetineerde toen ze een paasgroet ontving. 


Kunstwerk op de cover van de paasgroetenkaart 2022

Een handvol liefde
Gerry van Wijngaarden, samen met Jeannette de Groot coördinator van de actie, weet hoe belangrijk het ontvangen van post is voor gevangenen. “Een gedetineerde zei eens: ‘Geef me het gevoel dat ik er mag zijn. Een beetje mededogen, een handvol liefde, meer niet.’ Post ontvangen is voor gevangenen een van de weinige verbindingen met ‘buiten’. Jezus zelf gaf ons de opdracht om te zien naar gevangenen.”  
Bij de paasgroetenkaart ontvangen gedetineerden een extra kaart met postzegel om zelf naar iemand te sturen. Daar wordt altijd dankbaar gebruik van gemaakt. "Een man was zo blij met zijn kaart, hij had zijn familie nog niet kunnen bereiken en had geen geld voor een telefoonkaart. Hij had gebeden om een oplossing en de kaart voelde voor hem als gebedsverhoring".
De Paasgroetenactie gaat anders georganiseerd worden dit jaar. De kaarten worden komende zondag uitgedeeld bij het uitgaan van de kerk. De geschreven kaarten worden weer ingezameld en ze worden in een verzamelenvelop teruggestuurd naar het dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht. Daar worden ze verder gesorteerd, verdeeld en verzonden naar gevangenissen en tbs-klinieken in Nederland en in het buitenland.

Er zit een uiterlijke verzenddatum aan dus wij vragen u de kaarten mee te nemen aanstaande zondag, thuis te schrijven en deze uiterlijk 6 maart weer in te leveren. De diaconie kan dan de kaarten op tijd weer terug sturen naar Utrecht.
 
terug