KinderKring KinderKring

Wat doet de KinderKring?
Iedere zondag is er KinderKring tijdens de kerkdiensten. We starten altijd in de kerk, waar we met de kinderen van 4 tot en met 12 jaar halverwege de dienst naar onze eigen ruimte gaan
.
Hier zingen we christelijke liedjes en lezen we het verhaal voor. De KinderKring werkt met de methode van Kind op Zondag, maar soms kiezen we ook voor een ander bijbelverhaal uit bijvoorbeeld BijbelBasics of andere christelijke verwerkingsmethoden.

Na het verhaal praten we met de kinderen na hoe zij tegen het verhaal aan kijken, wat we ervan kunnen leren of hoe men (jij) tegenwoordig in een bepaalde situatie zou reageren. Daarna bieden we een creatieve verwerking aan of spelen we een spel. De tijd vliegt altijd voorbij en voor we het weten staan de ouders aan het einde van de dienst alweer op ons te wachten.

In de 40 dagen tijd en in de Adventsperiode volgen we meestal het project uit Kind en Zondag.

De KinderKring organiseert verschillende activiteiten zoals jaarlijks een korte Sint Maartenviering voor het gehele dorp, het Kinderkerstfeest op 24 december, de PalmPasenoptocht in het voorjaar

en een afscheidsdienst voor de kinderen van groep 8 die de overstap naar de middelbare school maken.

Daarnaast bezorgen de kinderen rond Pasen ook altijd viooltjes bij de ouderen in onze gemeente.

In de Coronaperiode hebben de kinderen regelmatig mooie kaarten versierd en deze rondgebracht bij alle 75+ ers in onze dorpen als een “hart onder de riem”. Tevens sparen we tijdens de KinderKring wekelijks voor een nader te bepalen doel. Zo hebben we in het verleden gespaard voor een duiventil voor De Herbergier in Oldeberkoop, een kas voor het Thomashuis in Nieuwehorne en gereedschap voor Het Sleutelbos in Katlijk gespaard. Dat is ook KinderKring.

Wil je een keertje komen kijken? Wees dan van harte welkom! Je mag je voor de dienst ook melden in de KinderKring ruimte waarna je met de leiding eerst de kerk in gaat. Heb je vragen, bel dan naar Nynke v/d Meer telnr. 06 14 13 11 24.
 
terug