Belijdenisdienst

Belijdenisdienst
In deze dienst deden Jeroen en Abeltje belijdenis van hun geloof en werd Abeltje gedoopt. Wil je nog eens rustig nalezen, waar Jeroen en Abeltje ja op hebben gezegd en welke zegenwoorden ze hebben meegekregen ... KLIK DAN HIER.


Preek: Het spel en de spelers

Koos en Piet spelen een voetbalspel.
 
P:         Soms lijk ik wel op zo'n speler.
K:        Hoe bedoel je?
P:         Nou, je hebt wel eens van die momenten in je leven, dat je het gevoel hebt dat je wordt bestuurd. Net als met al die poppetjes. Die worden ook bestuurd. Wij draaien aan die knoppen en bepalen zo het spel. En soms voel ik dat ook zo in mijn eigen leven. Alsof er aan de radertjes gedraaid wordt, waardoor ik iets doe, wat niet uit mijzelf kwam. En achteraf denk je dan: Hé, dat is toch wel wonderlijk gegaan. Ken jij dat ook?
K:        Ja, dat ken ik ook. Dat had vorige week nog. Ik reed met m’n auto door het dorp en reed langs het huis van gemeenteleden. En toen ik er voorbij was, kreeg ik het gevoel dat ik terug moest om die mensen te bezoeken. Dat deed ik en toen waren die mensen zo blij, dat ik er was. Je komt als geroepen, hadden ze gezegd. Dat was echt bijzonder. Alsof je dan wordt gestuurd .... LEES VERDER
 
terug