vr 25 november 2016 t/m zondag 27 november 2016

Musical Grenzeloos

Locatie: 
 Trinitas te Heerenveen
Prijs: 
 € 5,00

Musical Grenzeloos
Dat is de titel van de musical die eind november wordt opgevoerd in kerkgebouw Trinitas in Heerenveen. De musical vertelt het Bijbelse verhaal van de zonen van Abraham en heeft tegelijkertijd een eigentijdse boodschap. De initiatiefnemers wilden een ander gebaar maken dan het bouwen van hekken om vluchtelingen te weren.
 
Het idee voor de musical ontstond toen er vorig jaar in elk acht uur journaal grote aantallen vluchtelingen door het beeld wandelden. Creatief leider van de musical en dirigent
John Verrijk vroeg zich af hoe je een positief geluid kunt laten horen te midden van alle demonstraties en woedende gezichten op tv. Hoe kun je een tegengeluid laten horen en vertellen dat mensen hier ook welkom zijn? Open armen, geen gesloten hekken, dat was de uitgangsgedachte, waarin muziek een mooi middel kan zijn, want muziek bindt. Zo ontstond het plan voor deze musical.
 
Zeven jaar geleden had Verrijk al leiding gegeven aan het succesvolle project Noömi.
De goede ervaringen leidden hem naar dezelfde componist: Clara Rullmann, die
Margryt Poortstra als tekstdichter voorstelde. Destijds verzorgde zij ook de teksten van Noömi. De associatie met Abraham was snel gemaakt. Ook Abraham is in zijn leven over vele grenzen gegaan. Fysiek, maar ook mentaal. Bovendien wordt met Abraham (Ibrahim) en zijn zonen de link met de Islam gelegd. Het gaat over Isaäk, de stamvader van de Joden en Christen, en Ismaël, de stamvader van de Islam.
 
In het verhaal worden culturen aan elkaar verbonden, maar ook het project zelf brengt mensen bij elkaar. Het koor bestaat uit meer dan honderd mensen met uiteenlopende opvattingen, ‘van wereldwinkel tot EO, van evangelisch tot orthodox,’ van verschillende leeftijden en uit verschillende kerkelijke gemeenten: Nieuwehorne, Oudehorne,
Tjalleberd-De Knipe en Heerenveen. Al vanaf mei zijn de enthousiaste amateurs elke woensdagavond hard aan het repeteren. De grote groep heeft veel plezier samen en de liedjes hebben mooie en verrassende melodieën. Er zijn ook een aantal leden van onze kerk die meedoen in de musical.
 
De musical wordt opgevoerd in de Trinitaskerk in Heerenveen. Kom(t) u/jij ook?
Vrijdag 25 november om 20.00 uur
Zaterdag 26 november om 16.00 uur en om 20.00 uur
Zondag 27 november om 19.00 uur
 
Toegangskaarten kosten € 5,-  p.p. en zijn verkrijgbaar bij Henk Haarsma of Jelle Jongsma
in ‘De Vallei’ na afloop van de kerkdiensten op 6, 13 en 20 november.

Klik hier voor de poster

terug