Kerstcollecte

Kerstcollecte Kinderen in de Knel

Een kind dat nergens bij hoort. Buitengesloten, net als z’n vader en moeder. Onvoorstelbaar toch! Het gebeurde 2000 jaar geleden. Maar ook nu nog zijn miljoenen kinderen in India al vanaf hun geboorte kansloos. Het zijn de Dalits of onaanraakbaren. Ze vallen buiten het kastensysteem. Voor de Indiase samenleving zijn ze onrein, enkel en alleen vanwege hun afkomst. Overal worden ze buitengesloten en gediscrimineerd. Ook voor hen is er geen plaats.

Dat moet anders! Kerk in Actie steunt CARDS, een Indiase organisatie die deze kinderen onderwijs geeft. En een omgeving waarin ze zelfrespect en zelfvertrouwen krijgen. Zodat ze een waardevolle plaats in de samenleving innemen. De opbrengst van de kerstcollecte gaat naar dit project en andere projecten van het Kinderen in de Knel-programma van Kerk in Actie.