Een kinderlijke les

Deze week staat er heel wat het programma. De kalender staat vol met activiteiten.

Allereerst is er deze week het Flaeijelfeest. Dat wordt vast weer heel gezellig en druk.

Dan gaan we naar naar morgen, 21 september. Dat is  de internationale dag van de vrede. Daar wordt wereldwijd bij stil gestaan. Wereldwijd. Dat wel. Maar in diezelfde wereld wordt helaas nog zo veel gevochten en gestreden. In diezelfde wereld is er nog steeds onrecht en vluchten mensen weg. Weg van hun huis. Weg van hun familie. Weg van alles, wat eens zo veilig was, maar dat door al het wapengekletter en machtsverschuivingen zo wreed verstoord werd.

Deze week is ook de week tegen het pesten. Daar zal op de scholen ook de nodige aandacht aan gegeven worden.

Dan is het zaterdag 26 sept burendag. Het is veelzeggend dat daar een speciale dag voor moet worden ingesteld. Maar als het buren dichter bij elkaar brengt, dan is dat natuurlijk alleen maar goed. Beter een goede buur, dan een verre vriend, zeggen we dan.

Wat mij bijzonder heeft geraakt is, dat juist in zo’n week –de week van de vrede, de week tegen het pesten, de week van je buren- dat juist in zo’n week de Joden dan een heel bijzondere dag vieren.
 .... verder lezen